Zo werkt Teachers Channel

Professionaliseren op maat
Professionalisering staat hoog op de agenda. Teachers Channel is het instrument voor professionalisering voor alle leerkrachten, directeuren en bestuurders. Om je kennis, vaardigheden en kwaliteiten up-to-date te houden vind je bij Teachers Channel hoogwaardige informatie, trainingen, cursussen en e-learning.

Gerenommeerde onderwijspartijen stellen hier hun beste materialen beschikbaar om je te ondersteunen in jouw professionele ontwikkeling. Zo vind je er een aanbod van ruim 100 e-learning cursussen.

Hoe werkt het?
Met Teachers Channel geef je in vier stappen invulling aan het complete traject van professionalisering en voldoe je aan de eisen gesteld door de Wet BIO en het Lerarenregister.

Teachers Channel Cirkel

 1. METEN
  Je doet een assessment om je kennis, talenten, aandachts- en verbeterpunten overzichtelijk in kaart te brengen. Tegelijkertijd krijg je feedback van jouw leidinggevende, middels het 360° feedback assessment.

 2. ONTWIKKELEN
  De ontwikkelpunten die voortkomen uit de assessments worden in het Persoonlijk Ontwikkel Plan in actiepunten omgezet.

 3. BIJSTUREN
  In de database van Teachers Channel vind je kwalitatief hoogwaardige kennisdocumenten in alle thema’s en vakgebieden. Ook vind je er trainingen, cursussen en e-learning waarmee je de professionele ontwikkeling kunt vormgeven. Je kennis deel je online met je collega’s.

 4. VASTLEGGEN
  In het digitale bekwaamheidsdossier wordt jouw ontwikkeling automatisch bijgehouden. Dit dossier kun je delen met je leidinggevende.


De voordelen op een rij

 • Teachers Channel is een geïntegreerd online platform, waarmee de volgens de Wet BIO vastgestelde competenties kunnen worden getoetst, bijgestuurd, ontwikkeld en vastgelegd.
 • De kennisdocumenten, cursussen en e-learning modules zijn van hoge kwaliteit door samenwerking met gerenommeerde onderwijspartijen op het gebied van advisering en (na)scholing.
 • Teachers Channel maakt het mogelijk kennis en talent van onderwijsprofessionals binnen de school en bovenschoolse organisatie op een eenvoudige manier te delen.
 • E-learning is een cruciaal onderdeel van het leren. Dat kan overal en wanneer je maar wil. Tevens kunnen delen van de stof die al bekend zijn eenvoudig worden overgeslagen.
 • Deze manier van leren is financieel aantrekkelijk. E-learning is goedkoper dan workshops of cursussen op locatie.
 • Alle cursussen die een leraar volgt, worden automatisch digitaal vastgelegd in een persoonlijk bekwaamheidsdossier.
 • Je kunt een eigen schoolacademie inrichten in jouw huisstijl met behulp van het platform, de content, de e-learning en de onderwijsarrangementen van Teachers Channel.