Zo werkt Teachers Channel

Professionaliseren op maat
Professionalisering staat hoog op de agenda. Teachers Channel is het instrument voor professionalisering voor alle leerkrachten, directeuren en bestuurders. Om uw kennis, vaardigheden en kwaliteiten up-to-date te houden vindt u bij Teachers Channel hoogwaardige informatie, trainingen, cursussen en e-learning.

Gerenommeerde onderwijspartijen stellen hier hun beste materialen beschikbaar om u te ondersteunen in uw professionele ontwikkeling. Zo vindt u er een aanbod van ruim 75 e-learning cursussen.

Hoe werkt het?
Met Teachers Channel geeft u in vier stappen invulling aan het complete traject van professionalisering en voldoet u aan de eisen gesteld door de Wet BIO en het Lerarenregister.

Teachers Channel Cirkel

 1. METEN
  U doet een assessment om uw kennis, talenten, aandachts- en verbeterpunten overzichtelijk in kaart te brengen. Tegelijkertijd krijgt u feedback van uw leidinggevende, middels het 360° feedback assessment.

 2. ONTWIKKELEN
  De ontwikkelpunten die voortkomen uit de assessments worden in het Persoonlijk Ontwikkel Plan in actiepunten omgezet.

 3. BIJSTUREN
  In de database van Teachers Channel vindt u kwalitatief hoogwaardige kennisdocumenten in alle thema’s en vakgebieden. Ook vindt u er trainingen, cursussen en e-learning waarmee u uw professionele ontwikkeling kunt vormgeven. Uw kennis deelt u online met uw collega’s.

 4. VASTLEGGEN
  In het digitale bekwaamheidsdossier wordt uw ontwikkeling automatisch bijgehouden. Dit dossier kunt u delen met uw leidinggevende.


De voordelen op een rij

 • Teachers Channel is een geïntegreerd online platform, waarmee de volgens de Wet BIO vastgestelde competenties kunnen worden getoetst, bijgestuurd, ontwikkeld en vastgelegd.
 • De kennisdocumenten, cursussen en e-learning modules zijn van hoge kwaliteit door samenwerking met gerenommeerde onderwijspartijen op het gebied van advisering en (na)scholing.
 • Teachers Channel maakt het mogelijk kennis en talent van onderwijsprofessionals binnen de school en bovenschoolse organisatie op een eenvoudige manier te delen.
 • E-learning is een cruciaal onderdeel van het leren. Dat kan overal en wanneer u maar wil. Tevens kunnen delen van de stof die al bekend zijn eenvoudig worden overgeslagen.
 • Deze manier van leren is financieel aantrekkelijk. E-learning is goedkoper dan workshops of cursussen op locatie.
 • Alle cursussen die een leraar volgt, worden automatisch digitaal vastgelegd in een persoonlijk bekwaamheidsdossier.
 • U kunt een eigen schoolacademie inrichten in uw huisstijl met behulp van het platform, de content, de e-learning en de onderwijsarrangementen van Teachers Channel.